Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chceme fandit!

26. 9. 2008

ObrazekVšechno to začalo vcelku nenápadně. Viktorka Žižkov, můj milovaný rodilý klub, hrála o pozdním nedělním večeru na Spartě. Já se na zápase bohužel neobjevil, což mě mrzelo dvojnásob poté, co se mi ozvala moje výborná spolužačka ze základky.

„Nazdar Valdo(má přezdívka ze základky. Na oplátku jsem Lucce začal říkat Cvaldo), právě valíme na Spartu, hraje tam Viktorka. Jdeš taky?“ Vyhrkla na mě nadšeně Cvalda a zklamaně přijala mou negativní odpověď. V tu chvíli jsem své absence začal skutečně litovat, ale to jen do chvíle, než mi holky o pár dní později v hospodě položily zvláštní prosbu:

„Chtěli bychom začít fandit, pomohl bys nám?“ Vysoukaly ze sebe skromně, jakoby měly strach, jaká bude má reakce. Do té chvíle jsem od všech možných lidí kolem sebe slyšel spoustu přání a tužeb, ale tohle bylo jako ze snu. Někdo chce, abych ho zavedl do světa fandění, stejně jako to před třinácti lety udělal taťka se mnou.

„Když nám se na té Spartě strašně líbilo a chtěli bychom začít chodit Obrazekpravidelně.“ Ospravedlnily v zápětí svou prosbu a ani mé zasněné mlčení je nezastavilo. „My to myslíme vážně, Valdo, Valdo.“ V tu chvíli jsem si uvědomil, co že se to vlastně děje a holkám dal bez váhání své slovo. „Ale nebude to jen tak děvčata. Nemyslete si, že když jste viděli jeden zápas Viktorky a to ani nebyly mezi fandy, že to hned půjde,“ začal jsem je provokovat lehkou nadsázkou, ale ohromně jsme se u toho bavili. „Takže, základní podmínka žižkovského fandy: přečtěte si od ¨Karla Poláčka „Muži v ofsajdu“!“

Ze začátku jsem možná jejich zájem nebral příliš vážně, ale když přišla Cvalda na další hospodský sraz a začala básnit o rodině Habásků(hlavní postavy z výše uvedené knihy), pochopil jsem, že tady všechna legrace končíJ

Utekl další týden a už za sebou máme dokonce první výjezd, kterého se semnou zúčastnila Dita, Cvaldova kamarádka z vysoké školy. Ze začátku měla Obrazekz žižkovských fandů trošku respekt, ale když pochopila, že je všechny znám od svých osmi let, začala se bavit společně s námi. Nakonec z toho byl úžasný výlet fanouškovským autobusem do Severních Čech plný zážitků a těšení se na další podobné příležitosti, na které díky neuvěřitelnému přístupu holek nebudeme dlouho čekat.

Vítám vás mezi fanoušky děvčata.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Víkend plný výletů

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář