Jdi na obsah Jdi na menu
 


ObrazekV Ďolíčku měli plány vrátit se do nejvyšší soutěže během tří let, ale po velmi vydařeném podzimu po něm sahají už v první druholigové sezóně. Tabulku vedou s těšným náskokem před trojicí pronásledovatelů a sní o rychlém návratu mezi elitu. Klokani v zimní přestávce nezaháleli, tým vhodně doplnili a navíc se jim podařilo udržet velmi žádaného záložníka Jana Morávka. Teď zbývá jediné, splnit nastolený cíl. Postup!

Po podzimní části patří Bohemians 1905 v druholigové tabulce první místo, takže předpokládám, že v Ďolíčku panuje spokojenost.

Spokojenost bude panovat až na konci jarní části, když budeme na prvním, nebo druhém postupovém místě. Samozřejmě ta první příčka hřeje, ale my víme, že nás to nesmí uspokojit!

Byla na podzim chvíle, kdy jste cítil, že to není úplně ono?

Ze začátku jsme měli sérii špatných výsledků a ocitli se čtyři body za postupovým místem. Ten postupový vlak nám začal pomalu ujíždět a my věděli, že musíme zvládnout utkání s Karvinou, jinak nám ten vlak ujede.

Zápas jste však zvládli a teď se dívají soupeři na záda vám.

Ano, dneska jsme naopak lídři soutěže my a ty vagóny máme natahané za sebou. Musíme udělat teď všechno pro to, abychom byli mezi těmi, kteří dojedou do cíle mezi postupovýmiObrazek.

Kdo je podle Vás pro Bohemku hlavním konkurentem v boji o postup?

Je tam ta první čtyřka. Především Jihlava, která se drží v těsném závěsu. Neodepisoval bych ale ani ostatní, jako je Ústí, Čáslav, nebo Dukla. Nikdo z nich se nebude chtít vzdát šance na postup.

A co ostatní týmy za vedoucí skupinou, může promluvit do bojů o postup někdo z nich?

Určitě bych neodsuzoval mužstva, která jsou dole. Před dvěma lety měla Bohemka po podzimu 22 bodů a nakonec dokázala postoupit z druhého místa, protože udělali neskutečnou sérii snad čtrnácti výher v řadě. Takže kdokoliv z toho spodku, když chytne super lauf, se může společně s námi rvát o postup.

Jak jste spokojený se zimní přípravou? Mužstvu se vyhýbala zranění a odehrálo řadu zápasů s kvalitními soupeři.

Příprava byla velmi povedená a to především z hlediska herního projevu. Výsledky až tolik neřeším, protože jsme hráli se špičkou české a slovenské ligy. Nejde o to, jestli jsme v těch utkáních vyhráli, ale hlavně, že jsme dokázali držet krok. Nejvíce mě ovšem těší zápasy ze závěru přípravy, kdy jsme dokázali dvakrát otočit nepříznivý vývoj zápasu. To si myslím, že hráčům psychicky nejvíce pomohlo.

V neděli v podvečer zahájíte jaro v dlouho očekávaném derby s Duklou. Máte už jasno o sestavě?

ObrazekAž na jeden post máme jasno. Samozřejmě známe i pravděpodobnou sestavu Dukly. Těžko si tady v Praze dokážeme před sebou něco zakrýt. My se, stejně jako všichni, na to derby moc těšíme. Bude to velmi kvalitní zápas, který bude na úrovní první ligy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář